Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Meisara

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

a'isy naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, February 9, 2013

Nutty Crunchy

Salam semua.. lama nau sy x berceloteh disini..
bukan xnk, tapi x smpat...

tp post kali ni, mak nk promote ni.. sape yg penah mkn nutty crunchy yg omak jual tahun lepas, skang dia dh blabel bagai.. tempahan sentiasa dibuka ok...bukan untuk dibulan puasa sahaja. boleh layari facebook nutty crunchy and LIKE http://www.facebook.com/NuttyCrunchy

untuk tempahan: Lin - 0126746116.

ciri- ciri produk:
Kacang sepenuhnye.
TIADA bahan PENGAWET.
Produk Muslim.
Dibuat dari chef yg BERTAULIAH.







 Makan nutty Crunchy, Pasti Nak lagi.. Feedback yang kami dpt sgt mmberangsangkan..

- sgt sedap....
- skali hadap, mmg boleh abes sebalang...
- Kurang manis, dari yang kami pernah makan sebelum ni..
- Letak hari ni 20 balang, petang dah abis dah lin,


TEMPAHAN boleh dibuat dngan saya, dan sgt mengalu- alukan, utk LIKE kami di facebook..
http://www.facebook.com/NuttyCrunchy

untuk tempahan: Lin - 0126746116. 

Saturday, June 23, 2012

Appreciate

Our hero

Dh lama x update blog ni. Mood nk update ada, tp keinginan kene potong skit bila nk update xde gamba. Maklumla BB aku yg smemangnya dh tua tu kene cmpak ngan aisy dr balkoni streeeeetttt smpai bwh smpai tercabutla cover blkang n termasuk gakla air ekon umah bwh sbb tgh duk menitikkkkk. Sudahnye memory card aku tidkla di detect oleh tepon tersebut. Jdnye tepon tu ada gamba skit2 jela.

N sy pn br pasan yg sy xde post pasal hero kami ni. Mybe sbb dia ni suka kemas umah sgt gak kut mmbuatkan mak dia x nyempat2 nk berblogging.

Dia skang dh setahun 7bln dah, cpt je mase berlalu. Skg ni dh besar skit dh senang skitla nk buat pape. Ckp pn dh paham. Dh pndai mintak. Yg pasti dia panggil kakak dia 'yaya'. Sempooooooiiii. Jenuh ajor suh panggil kakak. N kalau bwk bergaduh ngan kakak mmg herola. Muka dedua calar balar.

Saturday, March 3, 2012

Test

Testtt
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, January 10, 2012

Wanita yang mengandung.

Nabi s.a.w bersabda:Apabila seorang isteri mengandung(janin)di dalam rahimnya,maka beristighfarlah para malaikat untuknya.Allah pun mencatit baginya 1000 kebajikan dan menghapus 1000 dosa.Apabila ia sakit hendak bersalin Allah mencatit lagi pahala kepadanya seimbang dengan pahala seorang lelaki yg berjihad fi sabilillah.Apabila ia telah melahirkan anak,maka gugur segala dosanya dan jadilah ia bersih dari dosa seperti mana waktu ia mula2 dilahirkan......

Maka bersabarla dalam mgharungi alahan semasa mengandung. Jgnla merungut, kerana ia mmberi pahala yg besar dr Allah swt. Bersyukurlah atas rezeki yg Allah limpahkan.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, January 8, 2012

Muhasabah diri. !!

Kadang - kadang kita berdoa untuk KUAT,
Tapi kenapa banyak DUGAAN..

Kadang - kadang kita minta CERDIK,
Tapi MASALAH pula yang timbul..

Kadang - kadang kita minta BAHAGIA,
Tapi HURU - HARA pula yang datang..

DUGAAN menjadikan mental kita KUAT..
MASALAH mendorong kita menjadi CERDIK..
HURU - HARA selalunya berakhir dengan BAHAGIA jika kita BIJAK menanganinya ..

HEBAT kan Allah .. Semuanya ada hikmah tersembunyi .. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui Akan Sesuatu ..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, January 5, 2012

Career movement

Aku start keje tahun 2007. Dan skang aku dh masuk 3 company.

19/1/2007-19/4/2007 - on the job training Edaran.
20/4/2007-31/8/2010 - contract staff. Pastu jadi permanent staff Edaran.
1/9/2010-30/11/2011 - keje kt Heitech Padu.(Consultant from ombak sejagat)
19/12/2011 - Ambank(m)Bhd.

Itulah Perjalanan career aku. Kdg2 rase seronok bila menukar keje n blajar mende baru tempat baru knowledge baru n etc.. Bkn tkar sana sini, tp level keje sama...

Alhamdulillah rezeki ku n kuarga ku. Ehehe.

Dh 2mgu berlalu. Skg dh masuk 3rd week n tahun baru pn.. Hehe. Keje lum dpt bebetul, so xtaula cmne. Br wat 2 keje. Cek data jek. Ngantuk jek wat keje tu. Haha. 2nd kene print screen. Sbb nk remote server x lepas n byk keje yg aku xleh nk access lagi.

Tp pape pun lelain kampeni ade pro n cons la.
-kt sini ada cubical sendiri. So leh bwk memacam barang. Selesa, leh simpan dlm drawer n tmpat sendiri. Jgn jd mcm edaran dulu, berpasang2 kasut aku bwk ltak bwh meja. Haha.
-Sini ade tea lady mcm edaran dulu. Pagi n tghari anta smpai meja minuman. Leh pilih tea or coffee.. (Dh lama xdpt cmtu).
-sini campur cina n india. Tp cina lagi ramai. Siap wat grup lepak diorg n ckp kuat2. Kalau jenis nk ade geng jek, mmg susah nk survive. Sbb duduk bsepah.
-kwn melayu alhamdulillah ramah n baik. Xdela aku lonely mkn sengsorng ke ape. Mmg ajak kawn baru n tour tmpat2 penting bagai.
- bos cina. 1st time bos cina. Wat takat ni mcm cool jek bos aku ni. Encem n suwiittt jugakla. Hhehe.
- dpt desktop n 1st time keje xde laptop. -ade tepon setiap meja. Yeayyy leh gayut. Ahhaa. Klau beranila.
-desktopnye spec lembab x mcm hp / dell yg penah ku miliki n peluki dulu. Nk on/off bzaman gakla menunggu. (Padanla ngan keje yg kene buat).
- nk surfing fb/email/blog xdpt. Kene block sepenuhnye.
- sini xde peti ais. Xleh simpan ice pax susu pam aku.
-pantry jauh,toilet pn jauh.
-medical cover sepenuhnye, anak2 n spouse. Dh setahun lebeh guna duit sendiri. Bl company start cover rase cm segan2 jek. *poyo*. Haha.
-Attendance monitor thru login. Huh.
Login plak ade ip n I'd pc sendiri. So bijak disitu n xbleh nk menipu. Kalau lmbt semnit akan kuar box " u r late. Write a reason why u r late?". Huh. Nk mintak login kt pc kwn x lepas sbb ip n I'd pc. Hhaah.tp kalau emergency belasah jek. Nk tukar time ke ape ke, mmg xleh. So pc ni bagaikan kaku didepan tanpa leh wat ape2. Utk hari2 yg awal ni, aku rase bosan ngan pc yg ko hanya leh klik2 jek. Nk wat ape pn xleh. Cam 'hang' hahah. Pc ni mcm buku elektonik pn ade. Hahahha..
-Tapiiii. Kt sini balik awaiiii. Heheh. + keje kat sini smua ade division masing2. Kt sini mcm kene handle org. Mcm posto pn ade. Pas org tu, kontek org tu. Tp utk permulaan aku mcm ok ngan new place n new environment ni.
- kalau dulu Edaran jenjalan alamanda kalau kene anta MOHla, HTP g summit, skang jenjalan g klcc plak.(Laki aku dh sound, dh dekat ngan klcc ape lak yg nk bwk balik pasni?hahaha. ).
- kt sini ade gym. Kalau agak2 bdn rase mokmok/nk peluhkan bdn, lehla g exercise. Aku kan kurus melidi, so takut tulang sakit nk guna machine exercise tu smua, so aku xyah pegila kan.. Hahaha. .

Harap2 perjalanan aku mncari rezeki disini, diredhai Allah n dipermudahkan. Moga rezeki ku akan bertambah murah selepas ni.

happy new year!!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Come and Surf my Online Store
http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails