Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Meisara

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

a'isy naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, November 27, 2008

:)

beberapa hari ni aku sakit pinggang giler... superb sakit.. xpenah sakit camtuh.. maybe sbb nk period... tp x penah seteruk kali ni... or maybe aku terlebih rajin keje? hehheheh... poyo gile statement td tu ahaks...

sakit pinggang kali ni stok smpai aku terjaga tengah malam n aku mmg xleh nk tdo... sbb sakit menyengat sgt... sapu minyak pn x tahan... smpai la nasrul letakkan mende panas kt pinggang aku smpi aku ttido... n alhamdulillah lega skit... n skang ni pun sakit gak la tp x lak seteruk 2,3 hari lepas. mase aku sakit pinggang tu mcm2 aku cari alasan nape aku sakit. sbb xpenah sakit cenggitu.

beberapa hari aku duk mkn ngan bakal ibu... adelah some conversation antara kami n macam2la isu yg kami borak... antaranye... pasal aku sakit pinggang ni...ayat2 yg kuar dr bakal ibu ni mgkin besa2 jek... tp wat aku cm terpikir kebetulan nye... antaranye
fiza: "lin ni mcm org pegnen lak"(erk pregnen? bukan ke dah boyot baru sakit pinggang?)
fiza"lin x try beli pregnancy test kit?" (erk apsal.. xlah sbb nk period ni)
fiza:" saya dulu mual2 yg teruk setiap pagi n petang. mase awal2 la"
(mase tuh aku mmg mual2 pun.. tapi aku pkir sebab aku nk period..masuk angin or perut mmg masuk angin. tp pelik gak sbb aku dh breakfast yg sangat la banyak sebekas mee goreng ok.. xkan masuk angin lagi perut aku? x logik... pastu kepala menyengat.. kepala ngan muntah n mual ni mende biase kt aku.. so aku ignore je... yg aku amik port sngt pasal sakit pinggang la.)

tu antara soklan2 n borak2 mase makan. walopun hati aku n kepala aku tetap yakin aku sakit sbb nk period aku tanya gak..n terpikir gak kata2 bakal ibu itu. mgkin ade kebenaran nye. yela org ade pengalaman kan.

leen: sakit pinggang tu symptom pregnen ke?
fiza:" leh jadi gak sbb wife apit sakit pingang"
gedegang... sakit pinggang .. pregnen... sakit pinggang...pregnen (dlm hati- xlah aku nk period ni.. xnk kecewa.. sbb aku mmg mcm ni bila nk period cuma kali ni dia berterusan sepanjang hari.

pastu lepas dikumpulkan2 cite dr k.zaida n fiza ni... wat aku rase cm nk beli gak pregnency test kit tu. aku btau kt nasrul.. yg aku nk beli test kit tuh.
nasrul ckp xyah dulu la sbb baru lagi... tgu la bulan depan smpai skip period dulu.biar suspen lama skit... nnti kecewa lagi.. sbb sebelum ni penah kecewa sbnarnye... aku x period 2 bulan tapi aku negative... hehe..

aku pun ok lah xyah. skali aku g tesco aku masuk watson. n aku capai.." beli jela eks.. utk len kali.." heheh..

sok pepagi aku amik n wat jek tanpa nasrul tau..sbb aku ckp test kit tu utk len kali.. walopun nasrul x marah puun tapi saje la.. sbb aku xnk dia kecewa.. kalo positive aku btau.. kalo negative aku diam jela... so dia xdelah menunggu jawapan dr aku...anggapla dia xtau pun aku wat test tuh.. hehe
n resultnye ialah,....



Result(tu test sendiri....)


tapi malam nye aku period... erk... period? huuhuhuuh tp positive.. gedegang... konpius jap. aku pun g klinik utk reconfirm..

dr: kompom awak pregnen.. strongly positive... kuat ni...
aku: tapi saya baru period.
dr: owh itu x masalh.. saya dh banyak kali jumpa macam tuh...awak last period bile...?
leen: alamk saya lupe...
dr: bantai bape?
leen: belas2 kut..13 cmtuh kut..
dr: kalo 13 awaknye kandungan dh 6 weeks..
leen: kalo 22?
dr: tu 5 weeks.. tp awaknye ni strong positive kalo 5 weeks dia xkan terang camni..xpelah.. nnti kite scan n cek diameter smua utk dpt date baru..
due awak 29 julai 2008 kalo mengikut 22 october.n bla..bla..bla.. mulai skang awak kene amik folic acid sehari sebijik n bla..bla...

aku ade 2 jenis folic acid.. 1 besar 1 kecik.. ape bezanye aku pun x tau... hahha..

im pregnant lady now..!! cam kelakar lak aku rase... hahahhaha...mula2 hepi.. pastu cm kelakar yg aku dh pregnen? huh aku rase cm kanak2 lagi walopun dh bersuami... hehe..ke aku ni lupa yg aku berpijak dibumi yg nyata? ahaks...

20 comments:

_s.u.e.r.i.e said...

waaaaaaaaaaaaah im the 1st to know!! congratssssssss!!

eeeeee aku sukeeeeeeeeee!!!!!!
(eh terlebih sudah.. haha)

chiaci said...

congrat~

eFan said...

congratulation...
kalo anak laki letak name "ardy" tau..
mesti baby tu kiut, bijak, dan berhati mulia..
hehhehee...

bungaoren said...

congrate L.. ;)

~nasrah~ said...

congraaatsss putu n nasrul!!!!

anak pompuan letak nama nasrah.

haa..hahaha

Apizolla said...

congratz!! yg terbaik nama "hafizullah" .. ko sendiri nmpk came akhlak org yg nama hafizullah ni.. terpuji... *wink*

ruru said...

ko sllu macam gitu, tak percaya, nak tergelakla..
apa pun tahniah..'nampaknya sape yg aku pergi kenduri kawen bulan 8 yg lepas semua da pregnant
hehe

eksp said...

uikss??

heheh... tahniah.. tahniah...

alhamdulillah... bertambah sorang umat lagi.... hehehhe

- L e 3 n - said...

tq kat semua... hehe

suerie - suke erk jadi auntie...

chiaci - nnti tgu turn ko plak...

efan - name ardy eks? nnti aku pikirkan.. hehehhe.. baru lagi dh dpt cdangan eks?

bungaoren- tq k.em.

nasrah - hehheh cdanagn name lagi.. ok nnti aku masuk list

apizolla- hehe tq.. nnti aku masuk list ek ngan cadangan ko...

ruru - heheh ko mcm x kenai jek aku... smua pun cm x percaya.. haha kakak aku pun gelak dgr aku pegnen tau.. muahahah

eksp - hmm tula tmbah lagi umat di muka bumi ini.. kaum mane xtau lagi.. eheh

aim-a said...

putu....congrats!!!! aku x mo cadngkan sbrg name sbb sure org² 'atasan' ko dah ade name nak di beri..:D

anyway...congrats again ya!!!

peah @ peps said...

..wahh..seronotnya..ada nama I kat sini..hehe..

anyway..congrats mek...the 1st 3 months..rasa slow je...nanti dah 7 - 8 bulan...tetiba rasa cam time tu speed up pulak..:)

good luck future mommy..!

- L e 3 n - said...

aim-a,
heheh... orang 'atasan' eks? siapekah itu.. hehe..lambat lagi utk fikir itu smua.. tunggu...

peps,
hehe mestila... sbb ayat2 yg bersahaja n tanpa niat itula yg diambil kira.. tq bebanyak n smua jadi slow.. gerak pun ala2 malas. jek.. ahaks..

sulongbikung said...

leen..tahniah!ab pon cam leen gk..konpius..nk cek ke taknak takut kuciwa kann..hikhikhik
btw, congrats! kalo btul 6 wks...
due date same ngn ab la kut..hikhikhik ab dah 6wks 3 days ;)congrats!!!

- L e 3 n - said...

sulungBikung - heheheh... wah same latu AB.. lin minggu ni dh 7 weeksla..and lin due awal seminggu dr yg DR btau... tapi kene recheck len sbb still x sure dr test tuh.. hehehe kalo betul same ngan AB.. dr date kite dh sama ngan lin dh 3 termasuk AB, Leen n kawan leen.. hehe.. nnti masuk ward same2 eks.. hehe

- L e 3 n - said...

sulong Bikung,
Tahniah AB.. lupa lak nk wish.. hehehhe

chuck said...

Putu Congratsss uaaaaaa!!

I hope it's a girl!!( don't know why don't ask haha)

~nannoor said...

wah putu.... congrats yek.
akak jumpe ur blog dr yati nye link!!
selamat mengalami waktu2 indah ibu mengandung.
:)

chuck said...

Putu dear!! Dah start mengidam aper-aper ke? :-p

Putu I tagged you on my blog to do some short essay ( hehe). Pasal aper essay tu go check my blog ok.

- L e 3 n - said...

chuck: tq chucky.. hahahha... girl eks... orait.. just wait and see soon... (nnti aku cek ape yg ko tag aku.. hehe )

k.nannoor: hi k.nannoor...tqsm heheh tula pengalaman indah semasa mengandung eks.. heheh ape link k.Yati?

sulhafatMizwar said...

hehehe..best, bestt...!!tahniah leen...ni yg nak jangkit cpt2 nih...huhu..

Come and Surf my Online Store
http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails