Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Meisara

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

a'isy naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, February 12, 2009

boy ke girl?

normally sesapa yg pegnen mende yg paling nk tau ialah baby boy ke girl...

so aku penah la cakp kat nasrul yang kadang2 kite leh tgk dr perut nye size, muka si ibu yg mengandung.. n ade lagi la kut yg lelain..

me: cuba tgk muka ibu mengandung tuh.. nnti papa tgkla muka mama.. muka mama comot ke macam biase jek...
nasrul: nape lak comot ke x? comot x mandi ke?
me: bukan. walopun dia pakai cecantik n kemas.. tapi dr muka dia leh tgk dia nye muka tu cm lain dr biase.. sembab yg lain.... kalo muka dia ala2 sembab yg lain cm comot2 tu biasenye baby lelaki.. kalo cm biase2 jek.. comel2 mcm sebelumnye jek.. maknenye baby girl...
nasrul: owh...

after few weeks tu dia tegur aku...

nasrul:ma, papa rasekan papa tau baby kite boy ke girl..
me:aaa? ape? papa rase boy ke girl?
nasrul: papa rasekan baby kite boy..
me:nape?
nasrul: sbb papa tgk mama comot.. selekeh jek..
me: erk... huhuuh... aku gelak..:)) mama mmg selekeh skang ni.. bukannye mama nmpak comot walopun bersiap elok... huhuhuhu....

penatla aku xplain lagi skali kt dia... sbb mase tuh mmg beberapa hari aku mmg selekeh.. pakai tudung men tarik jek.. baju pun men belasah jek... skali dia kata aku selekeh n sbb pegnen baby boy.. huhuhuh...

en suami ku.. mmg x paham rupenye..


sebenarnye comot yg aku maksudkan ialah.. ibu mengandung tetap berpakaian proper mcm biase.. kemas.. n cukup macam biase..n sebelumnye... tp dr paras rupe n wajah dia.. tu akan nmpak lain skit.. macam sembab yg... aku pun xtau nk xplain cmne.. tapi ade la mcm comot2 skit or mcm x cantik dr sebelum pegnen...

so pasni leh la perhatikan ibu2 mengandung n agak2 sebelum tanya si ibu baby boy ke girl.. n biase nye nmapak bila dh bulan yg hujung2.. awal2 x nmpak pun kdg..

8 comments:

suryati said...

masa kak yati preknen dulu, tak suka parfume, tak suka nak melawa, n towards the end of pregnancy, tetiba hidung jadi hidung clown, besar n merah.

so pu2 nih, boy ker girl?

- L e 3 n - said...

k.yati:
kite lom cek lagi... next checkup this weekend.. huhuhuh... cuaks gak.. kalo leh tau ok, takut nnti kene tgu next checkup lak.. heheheh..

ashiena said...

:)
kalau tgk fiza dulu, kita leh agak ke? tak perasan lak..

Dalina @ Ardina said...

muka akak? comot ke idak?
esok jumpa ek masa PMS..

- L e 3 n - said...

ashiena:
heheh.. boleh.. lin perasan gak...

k.Dalina: kdg2 hujung2 baru nmpak kak.. tapi ade gak yg mcm xleh nk agak sgt...

peah @ peps said...

rasanya..bole dipercayai fakta ni..sebab aiffah pernah tegur saya dulu..dia kata saya nampak sememeh ke selebet camtu la..haha..epah..epah..rindu plak kat minah tu..:)

aim-a said...

wahhh...ye ke..baru tau fakta ni :p ko dah bape bulan ek?

- L e 3 n - said...

peah: hehe tula.. mcm leh percaya.. tp xleh la percaya 100% gak.. sbb tu smua kan ketentuan Allah.. tp tu dr org2 tua nye petua la.. heheh

aima: aku dh nk masuk 5 bulan dh sri... ko x smpai lagi umah aku ni.. dtg desa pandan singgah le... hehe

Come and Surf my Online Store
http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails