Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Meisara

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

a'isy naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, October 31, 2010

Makyong Dedeh

sedar x sedar nk beranak dah aku ni sebenarnye.. tapi wat cool jek..

smalam g check up.... n kalau mengikut date aku dh 35 weeks esok (1/11/2010).

aku cekup 3 tempat..
kt government clinic,
Hospital Razif &
Hospital Ampang Puteri.

Ampang puteri aku g sbb nk details scan jek.. sbb x puas ati ngan scan kt spital razif..

kt spital razif dia ikut date scan.. maknenye due date aku 16/12/2010.
tapi kalau ikut gomen n ampang puteri diorg suh ikut dr date period.. maknenye EDD aku 8/12/2010..

aku pun xtau nk ikut date mane.. nk ikut yg lmbat risaula plak...

smlam cekup baby dh 2kg.. n pipi baby quite bambam.... n setelah beberapa kali scan n dah 4x result scan mmg nmpak adik sara ni HERO.. patutla haritu aku nk g tugu negara.. hahahha..:))

tapi bad news utk semalam.. again.. baby's position is in "extended breech"... sama mcm sara dulu..

kami laki bini terkejut.. kepala aku hnya terpikir "aku nk kene ceasor lagi ke?" huhuhu..

xtau nk kata ape "speechless".. mase tu n seharian smalam..

masih berharap yg baby akan pusing... ampang puteri kata next 2 weeks kene dtg n kene wat CTG..

next week ingt nk amik lngkah kt gomen klinik plak.. utk usulkan terus aku ke spital..

huuhuh.. risau.. tapi doc kata baby boleh pusing lagi..

ye.. mgkin.. tapi skang dh 35 weeks n sara dulu kuar dr uterus aku masa 37 weeks n 1day.

mase memula g spital razif dulu.. mmg doc razif ade tanya aku.. "ade g jumpa doc pakar tulang?" selepas dia tau yang aku ceasor sbb baby breech..


alasan dia.. " kdg2 structure tulang ibu boleh buatkan kedudukan baby songsang n xleh pusing.. "


tp dh terlmabt sbb mase tu dh pegnen.... n xtau pun yg kene g jumpa pakar tulang.. n mmg pinggul kanan aku dr ngandungkan sara aku sakit smpai skang... + aku mmg johan part jatuh2 ni.. huhuh

bila ingt dh nk bersalin.. seronok.. n xsabar nk peluk baby... tapi bila ingtkan kene ceasor lagi sekali.. aku mcm takut..

dan kt mane aku nk bersalin?.. aku pun xtau.. tgk keadaan mase nk bersalin nnti... kemana hati ni nk g.. sbb aku ade rekod kat 3 tempat..

tp kalau ampang puteri sayangla plak "pitih" nye.... kalau disimpan leh wat downpayment umah tuuuu.. huhuh.. aku suka kt HUKM tapi laki aku kata mcm xmo sbb nnti dia susah nk dtg jenguk aku.. + sara mmg xpenah bpisah ngan aku diwaktu malam sejak lahir lagi..

kini berdoa n terus berdoa yang aku leh bersalin normal..masih berharap.. huhuhuh.. cuaks n risau..

 sara sayang baby dalam perut..

bila tanya baby mane? dia tunjuk kt perut.. dia paham ataupun x, kami pun xtau.. tapi bila aku amik tangan dia n usap2 kat perut n ckp "baby, ni kakak sarala".. pastu dia senyum.. n kdg2 dia dtg kt aku n usap2 perut aku...

posing sesaja.. 2 beranak.. hehe

5 comments:

peah @ peps said...

wah..diam tak diam..dah nak beranak dah mek...bestnyer..

tak terfikir nak jumpe pakar tulang kan..pasni..kalau leen ada plan nak jumpe..bgtau naa..:)

bungaoren said...

memang orang tua2 ada kata.. klu kita jatuh terduduk kena pegi urut. nanti akan ada masalah kat bahagian rahim bla2.. wallahualam..

anyway.. dah pakai baju bersalin dah ek? baju2 moden dah tak muat ler tu.. hehehe..

- L e 3 n - said...

peah: hmm nk beranak dah.. hehe :)
nnti kalau saya pegi sy kabo eks..

k.yem: saya g urut.. tapi mungkin x betul2 kut/ dh lama baru urut.. dah pakai baju "BERSALIN" dah.. bolat n semakin bolat.. heheh

baju ngandungla k.yem.. heheh

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hey dear.. salam..
best of luck.. dah pindah tmpat kerja ekhh... tak g tau pun...

- L e 3 n - said...

eh k.iza, xtau eks lin pindah.. ameer tau.. hehe

Come and Surf my Online Store
http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails