Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Meisara

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

a'isy naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, May 8, 2008

'conflict'

This entry about ‘conflict’… A few days before…I was discussing about this topic with 1 of my fren…. Ade sdikit conclusion yg kami dpt la mase tuh…hahhaha.. 

Conflict about ‘ajak’…huhuhuhuuuuhu a bit funny sometimes….yg kelakar part last je pun….sebab aku rase kalo borak depan2 sure bantai gelak punye…tapi sapa yg baca n tau citer je kut yg leh paham pn…hehe. Yg xtau cite skit pn x lawak…

I give a simple story as an example bout this entry….

Dalam 1 group tu adela beberapa penghuni…. Smua kenal satu sama lain n Cuma rapat n kurang rapat jelakan….. tapi adala yg paling rapat antara org tu n org ni…n org ni n org tu…contoh A rapat ngan B. B rapat ngan yg lain same….tetiba mereka wat satu vacation or team outing… C ajak A kuar sama…tp B sbg bestfren si A ni tidak pula berkata ap2???walhal…jumpa n ckp je berdua….tepon2……smua pn mcm ade la wat bersama jugak… sedikit kekeliruan… agak2 ape tindakan A perlu amik mase tuh?? Katakan ya saya nk ikut… or xpelah saya x mau ikut…

Sbb si B ni plak xde pun ckp…
‘ weh C dh btau ko pasal nk g vacation tuh? Ko nk g? jumla weh..aku ikut… jumla…’ xplak dia ckp cmtuh…paling busuk pun
‘ jum ikut kitorg…’ dia x kata ape2….kalo sepanjang lepas plan tu mmg x jumpa mgkinla leh tutup sblah mata…tetapi lepas plan tu pun leh je jumpa borak2…tp x plak ckp pape…huhuhuhuhhu

Pastu kami mengupas lagi ape tindakan si A perlu amik…

Pastu kawan aku ni plak leh lak bg satu contoh…

(ni aku paste dr conversation antara kami… part dia jela.)
 ok... cube ko pk mcm ni plak
 bkn dr point of view org yg diajak
 mase *^&^&%(x perlu dinyatakan) open table.. org len x ajak, tp aku yg ajak...
 then org sume x suke...
 sume org ckp blakang2 psal dier mentioned nape dier dtg n x suke dier ade, ckp dier gedik n etc... tp depan2 sume ckp mcm biase siap laga2 pipi (part ni aku kelakar…kalo depan2 sure bantai gelak gile b*b*)
 kan x besh jugak tu kan...


Pasal yg ni aku x tau gak sbnarnya…sbb aku mmg x rapat sgt ngan dak yg dimaksudkan..mase tuh aku laga2la la jugak pipi, aku borak ok jela ngan dia sbb xde ape n xtau cite pn sbnarnya…muahahhah…lagipun aku mmg beware siap2 ngan dak tu…sbb kang kalo rapat ade plak lain yg jadi…so aku men play safe la kan….aku tau citer ni pun mase kitorg smua wat next gathering la kut kunun2 mase buka puase ramai2 kt burger king nye tempat…(tp mkn mknan len…huhuhuh)

Apa yg aku rase leh dpt kt sini…
+Ve
1 – klo dh best fren sendiri x btau cm susah jugak nk kata ye..sbb dia yg paling rapat ngan kite pn x kata ape walopn org len yg organize…mcm x welcome pun ye…
2- lagi safe kalo x ikut sbb kalo g pun ati x senang…..sbb rase org x selese ngn kewujudan kite…

-Ve
3 – pegi jek..xkisah la org len x btau pn…yg pasti ade org smpaikan….n btau…
4 – kalo diorg x suka pn bukan citer dpan2 pn…dia citer blakang je…bukan dengar pun….so wat bodo jela….

Jd kesimpulan yg aku dpt mase tuh 4 mende…n 2 perkara. perkara +ve n –ve. Jadi terpulang la kepada individu utk amik tindakan cmne kalu facing perkara yg mcm tuh…..hehehhe.

-->Last night 1 of my old fren came to my house.....i’m really happy with her after a lot of things happen, preassure n bla..bla…eventhough we just do some talk n talk n talk…n laugh…maybe it really make me release wif all my tense….n the best thing is ‘ aku halau c buncit balik coz she was here’ hahahha ‘ aku nk ronggeng ngan kawan aku…sibuk je c buncit tahan aku lama2…hahahhhah

4 comments:

_s.u.e.r.i.e said...

btul btul.. so mende-mende mcm ni ekceli depends on u, nak pegi bole.. tanak pegi pn bole

tak mati kita dengan kata-kata org len wahai cik leen oii.. btul x? ;p
persetankan kata2 org len..

<~~L e 3 n~~> said...

muahahhaa....serius...!!! x mati dek kata2 org len....so terpulang la pd individu n instinct memasing...tgk situasi n keadaan kalo rase g tu leh sonok jek...so go jela...if x...xyah..duk umah nonton aja diumah.....

Apizolla said...

huuhuhuh.. ko nye post kali ni sangat memerlukan fokus yg tinggi dan imaginasi tahap dewa dewi.. fenin aku

p/s : believe or not.. aku draw diagram utk cite ko pasal A+C+B tu huuhuhuh....

<~~L e 3 n~~> said...

to apis: hahah yup...ia mmg memerlukan imaginasi yg tinggi n need to draw...coz if u r not draw a diagram u will get that point only 80% but if u imagine n draw...u will get 100%.hahhahah...imagination lagi aku kasi ko...muahahahha

Come and Surf my Online Store
http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails