Ads

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Meisara

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

a'isy naufal

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, June 12, 2009

False contraction!!!!



kisah ni berlaku ari rabu pagi kul 1 kut...
pengarang cite ni xsmpat nk abiskan dlm mase singkat.. jadi arini baru ku leh upload kisah ini.. ia hanya simpanan utk diri sendiri... cite x berapa best tp suspen lebehhhhhh...pada diri ku n suami ku jua..

start kul 1 kut aku terasa sakit perut ngan tetiba jek. aku pun xtau ape jenis sakit yg aku rase tuh. seluruh perut aku sakit...memulas.. nk berak kencing segala rase.. aku berulang g toilet dr start aku sakit smpai la pagi yg cerah..dgn harapan sakit tu akan hilang tp sakit masih xilang. aku xrase aku sakit nk bersalin.. sbb aku sakit berterusan.. tapi aku pun xtau sakit bersalin mcamne sbb ini adlah 1st baby aku.

lepas aku mandi bersiap nk g keje.. sakit aku macam sdikit reda n sakitnye bertukar mcm period pain laks.. n aku start rase every 5 minutes.. tapi aku still x confident.. betul ke aku sakit setiap 5 minutes..

nasrul lak makin cuaks n gelabah.. dr malam sebelum nye lagi dia suh aku siap utk g klinik..aku xnk.. sbb aku pun xtau aku sakit sbb ape n nape aku sakit.. mane la tau kut2 aku sakit sbb nk berak ke kencing ke.. angin ke.. x ke malu kalo g spital cek beria tp sakit nye besa2 jek.

bila sakit aku berterusan n hnya reda skit jek.. aku call kakak aku.. tanya sakit bersalin tu camne?? lepas tu kakak aku ckp better g la cek.. sbb xtau sakit ape.. n lagipun dr malam tadi..kakak aku plak bersalin x penah pecah ketuban sndiri.. smua pn kene pecahkan... erkkks aku makin cuaks..

kami pun pegi cek n kononnye nk cekup skali mmndngkan next cekup on coming saturday.

aku still xrase aku sakit nk bersalin lagipun aku masih belum ade tanda pape pun, kecuali sakit perut berterusan. tapi cuaks gak.. manela tau kut mmg betulkan.. sbb pengalaman xde..

otw ke spital aku bukak kad n terperasan DR ku cuti on wednesday.. then kami call dia. dia ckp jmpa midwife dia n midwife dia akan report kt dia.. aku smpai smua yg terlibat dh tau dah.. diorg dh dpt call from DR aku.. malu jap.. (wah smua org tau ke.. huhuhu.. aku belum nk bersalin...+ ngan aku cuaks sbnarnye).

asst clinic DR aku bwk aku ke bilik bersalin untk wat CTG kut name mende alah tuh. aku cm erkks.. aku sakit perut nk bersalin ke? isk xkan kut.. belasah jela.. diorg dh suh aku pun tukar baju spt yg diminta...

spnjang kt sane jap2 aku dgr fon bunyi tanya pasal aku..n dgr la staf2 kt situ jawab.. a'a dh smpai dah.. tgh wat tu n nnti wat ni.. n bla2.. nnti anta report g situ n sini. huh.. pantas gak berita pasal aku smpai kpd assistant DR ku.

smasa wat CTG dgr degupan jantung baby. n dia bergerak sgt aktif... mgkin dia tau parents dia tgh dgr diri dia yg masih didalam rahim ku.. pastu reading nye juga menunjukkan aku ade contraction every 6 minutes... aku terkejut.. "haaa betul ke? saya nk bersalin ke? isk tapi sakit dh kurang dah..saya baru 34 weeks ".

midwife tu senyum kt aku.. a'a contraction ade.. tapi very weak.. nnti akak cek bukaan. hopefully x bukak lagila sbb adik baru 34 weekskan.. kalo lahir baby premature tuh..."

"tapi nape ade contraction?"

"contraction boleh disebabkan lain jugak.. byk gak sbb lain yg contraction leh terjadi.. kalo ade discharge pun leh jadi gak, mcm infection ke.."

"owh.. sebab infection kut kak"

"xpe.. kite wat ni dulu.. nnti dah sudah akak cek bukaan.."

"erkk..hmm"


lepas kene jolok sakit xingt ok.. n alhamdulillah x bukak lagi pun..

"tapi if sakit berterusan n smakain kuat kene dtg spital tau.. pegi kt emergency.."


smpai khamis pun mmg sakit.. tapi aku pun xtau nape.. sabtu la gi cek.. aku takut nk g.. kang kene jolok lagi kang.. huhuhuh tapi sakit tu x kuat.. aku leh tahan la.. tapi jalan terkedek2 skitla.. apa leh wat.. gagahkan ati.. insyaAllah xde masalh.. (dlm ati cuaks

8 comments:

sulongbikung said...

waaaa leen...
ab dh cuak ni!!!

zakirah said...

woooh putu mu nok branok doh ke?
weih beri gmail add meh nok add baca blog aku

- L e 3 n - said...

sulong bikung: hmm tula cuak gak la AB.. sbb xde pengalaman.. so xtau nk wat ape.. gelabah beb..

Zakirah: aku nk branok doh.. tapi tgu arr 2 3 minggu lagi.. awal lagi ni.. huhu

syai said...

waaa..leeennn..
takut plk bl bc ni..
syai plk yg rs takut & sakit..gulp!

sykn said...

huhu seram seh...apapun leen , extra take care..:)

leEn HaSsAn said...

syai: huhuh tula dia.. cuak + ngan xde pengalaman tu yang mcm cuaks lebih..

sykn: dah xtau nk xtra takecare lagi dah k.kin.. hehehhe

peah @ peps said...

..hehe..tang ayat 'kena jolok' tak tahan tu..

seriously...mmg sakit time jolokan itu..saya kena dekat 4 kali...jolokan itu..sampai paranoid..tgk doctor pakai glove...

- L e 3 n - said...

peah: heeheh tula.. tp.. kalo bukaan dh besar rase sakit agk kurang..

Come and Surf my Online Store
http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails